Gaziantep’te Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Boşanma davaları anlaşma boşanma ve çekişmeli boşanma olarak ayrılır. Gaziantep’te boşanma davası mahkemeye verilecek bir dava dilekçesi, nüfus cüzdan fotokopisi ve dosya masraflarının yatırılması ile açılır. Özellikle çekişmeli boşanma davalarının mutlaka boşanma avukatı ile takibi neredeyse zorunludur. Gaziantep’te Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır? Gaziantep’te anlaşmalı boşanma davası anlaşmalı boşanma dava dilekçesi ve her iki tarafın imzasının yer aldığı anlaşmalı boşanma protokolünün Gaziantep nöbetçi aile mahkemesine verilmesi ile açılır. Bu esnada dosya açılış masrafları da dosyasına yatırılır. Mahkeme kalemi ile görüşülerek duruşma günü alınır ve ardından her iki taraf bizzat duruşmaya katılır. Dosya duruşma ardından hemen kapanmamakta Aile mahkemesi 30 gün …
Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Boşanma aşamasına gelen birçok eş, boşanma konusunda karar vermiş olmasına rağmen, boşanma süreci, davanın nasıl açılacağı, ne kadar süreceği ve boşanmanın sonuçları gibi birçok konuda araştırma yapmaktadır. Boşanma davasının nasıl açılacağı belirli olsa da, hangi konulara dikkat edilmesi gerektiği sübjektif olup, her kişi özelinde değerlendirilmelidir. Bu yazımızda, boşanma davasının nasıl açılacağına yönelik genel bilgiler verilecek olup, detay konusunda randevu almanızı tavsiye ederiz. Bu konu ile alakalı diğer yazımızı da okuyabilirsiniz. Boşanma Davaları Nasıl Açılır? Boşanma davası boşanma dava dilekçesi ile birlikte yetkili ve görevli Aile Mahkemeleri’ne başvuru ve gerekli boşanma dava harcı ve gider avansının yatırılması ile birlikte açılır. Boşanma …
Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Boşanma davası, tevzi işlemleri, harç ve gider avansının ödenmesi ve aile mahkemesine verilecek DAVA DİLEKÇESİ ile başlar. Dava dilekçesinin içeriği oldukça önemlidir. Zira dava dilekçesinde belirtilen talepler dışında, ileride başka talepte bulunulamaz. Dava dilekçesi, davalıya mahkemece tebliğ edildikten sonra davalının 2 hafta cevap dilekçesi verme süresi bulunmaktadır: Davalı eğer 2 hafta içerisinde cevap dilekçesi sunmasa, mahkeme dilekçe aşamasını sonlandırarak yargılama aşamasına geçer ve duruşma günü verir. Davalının süresi içerisinde cevap dilekçesi sunmaması halinde, davacı sadece dava dilekçesindeki taleplerini öne sürebilir, bu talep ve iddialarını genişletemez. Örneğin, dava dilekçesinde davacı sadece “boşanma” talep etmiş, davalı da dilekçe vermemişse, davacı artık ziynet …
Aile Konutu Şerhi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Aile konutu, Medeni Kanun gerekçesinde; “Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı anılarla dolu bir alan” olarak tanımlanmıştır. Bir evin aile konutu olarak nitelendirilmesi için en önemli unsur; eşlerin o evde fiilen ve sürekli olarak birlikte yaşamasıdır. Aile Konutu Şerhi Nedir? Aile konutu şerhi, mülkiyet hakkı sahibi olmayan veya kira sözleşmesine taraf olmayan eşin, aile konutu üzerindeki tasarrufları sınırlandırmak adına konulmasını talep ettiği şerhtir. Aile konutu şerhi açıklayıcı niteliktedir. Dolayısıyla şerh olmasa bile konut aile konutu niteliğindedir, ancak şerh konulması durumunda 3. Kişilerin iyiniyeti korunmaz. Örneğin, tapuda şerh bulunmuyorsa ve taşınmazın …