Gaziantep Boşanma Avukatı

Gaziantep Boşanma Avukatı

Boşanma davaları ve internet kullanımın artması ile birlikte, boşanma aşamasına gelen eşler, bulundukları şehir bazında; “Gaziantep boşanma avukatı” gibi aramalar yapmaktadır. Boşanma davalarında avukat tutmak önemlidir… Boşanma davalarında en önemli olan şey, kusur tespiti ve ispatıdır. Mahkeme boşanma ve velayet, nafaka, tazminat gibi konularda kusurun varlığına göre karar verecektir. Bu noktada boşanma avukatı ile çalışılmalıdır.

Boşanma avukatı ile çalışmak isteyen eşler, uzman boşanma avukatı, en iyi boşanma avukatı gibi aramalarla kendisi için en doğru avukatı bulmak istemektedir. Ancak avukatlıkta, uzmanlık şart olmamakla birlikte, tercihen ağırlıklı olarak bir alana yönelme durumu olabilir. Boşanma davaları ve Aile Hukuku da bu alanlardan biridir. Büromuzda ağırlıklı olarak Boşanma Davaları ve Aile Hukuku’ndan kaynaklı davalar takip edilmektedir.

Anlaşmalı Boşanma ve Çekişmeli Boşanma

Boşanma davaları anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olarak ikiye ayrılır. Anlaşmalı boşanma davası, tarafların boşanma ve boşanmanın sonucu olan nafaka, velayet, maddi ve manevi tazminat gibi konularda tam uzlaşma sağladıkları takdirde açılacak olan davadır. Çekişmeli boşanma davaları ise, boşanma konusunda veya boşanmanın sonuçları olan velayet, nafaka veya tazminat konusunda anlaşamayan eşlerin açtığı davadır.  Hem anlaşmalı boşanma davasında hem de çekişmeli boşanma davasında mutlaka Gaziantep boşanma avukatı ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Maalesef vatandaşlar arasında anlaşmalı boşanma davasında avukata ihtiyaç olmayacağına dair bir algı olmakla birlikte son derece yanlış bir bilgidir. Örneğin, anlaşmalı boşanma protokolüne mal paylaşımına ilişkin ibare eksik yazılmışsa ya da detay verilmemişse taraflar,  ileride yeniden mal paylaşımı davası ile karşı karşıya kalabilir. Bu sebeple bir boşanma avukatı ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz.

Boşanma Davalarında Avukat Desteği

“Boşanma davalarında avukat şart mı”, “boşanma davasında avukat tutmalı mıyım” gibi sorular bu aşamaya gelen çiftlerin merak ettiği sorulardır. Kanunen boşanma davasında avukat tutma zorunluluğu bulunmamaktadır, tabi ki her kişi kendi davasını kendisi takip edebilir. Ancak kişinin davasını avukat olmadan takip etmesi halinde geri dönüşü imkansız hatalar yapılabilmekte, esasa ilişkin ya da usule veya süreye ilişkin hak kayıpları yaşanabilmektedir. Bazen böyle durumlarla karşılaşan kişiler dava devam ederken avukat tutmak istemekte, ancak bazı durumlarda iş işten geçmiş olmaktadır. Bu sebeple boşanma davasını kazanmak isteyen kişi için, avukat yardımı almak neredeyse zorunludur.

Boşanma Davaları Ne Kadar Sürer?

Boşanma davalarının süresi, davanın anlaşmalı boşanma mı yoksa çekişmeli boşanma mı olduğuna göre değişir. Anlaşmalı boşanma davaları iki hafta gibi kısa sürelerle sonuçlanabilmekte iken çekişmeli boşanma davaları daha uzun süreleri kapsamaktadır. Anlaşmalı boşanma davaları tek celsede sonuçlanır. Anlaşmalı boşanma davası açıldıktan sonra mahkemeden duruşma günü alınmaktadır, bu süre her mahkeme ve ile göre değişmektedir. Gaziantep’te açılan boşanma davaları için bu süre 1-2 hafta arasında değişmektedir. Çekişmeli boşanma davaları açısından ise, davanın genel seyrine, kusur oranlarına ve tarafların taleplerine göre süre değişkenlik göstermektedir.

Gaziantep Boşanma Avukatı Ücretleri 2022

Barolar her yıl tavsiye niteliğinde asgari vekalet ücret tarifesi yayınlamaktadır. Gaziantep barosu 2021 yılı için; çekişmeli boşanma davaları için 10.500,00 TL, anlaşmalı boşanma davaları için ise 8.000,00 TL olarak belirlemiştir. Bu ücret 01/01/2021 – 31/12/2021 tarihleri arasını kapsamaktadır. Boşanma Davası Avukat Ücretleri 2022 yılı için henüz yayımlanmamıştır.

Belirtilen bu ücretler tavsiye niteliğinde olup, davanın seyrine, taleplere ve verilen emeğe göre değişkenlik gösterebilir.

Boşanma Davalarında Avukatın Ücretini Kim Öder?

Boşanma davalarında aslolan müvekkil ile yapılan ücret sözleşmesidir. Vatandaşlar arasında “zaten karşı taraftan ücret alacaksınız” şeklinde yanlış bir algı bulunmaktadır. Şöyle ki; davanın kazanılması halinde, kaybeden taraf, kazanan taraf vekiline karşı vekalet ücreti öder, ancak sadece olasılık dahilinde olan ücret üzerinden anlaşma sağlanamaz. Sadece karşı vekalet ücreti ile iş alınması, avukatın disiplin sorumluluğunu da gerektirir. Bu sebeple aslolan avukatın kendi müvekkili ile arasında yaptığı sözleşmedir.

Büromuz Boşanma Davaları ve Aile Hukuku’ndan kaynaklanan diğer davalar hakkında Gaziantep boşanma avukatı olarak avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Detaylı bilgi için arayabilirsiniz.

 

 

Hakkımızda

Av. Dilber Çiftçi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini başarıyla tamamlamış, daha sonra Gaziantep Barosu tarafından Avukatlık ruhsatına hak kazanmıştır. Gaziantep Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık ve danışmanlık hizmetlerini sürdürmektedir.

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

AVUKATA SOR

)
    yazıyor...

    Bize soru ve mesaj göndermek için aşağıdaki formu doldurunuz.

     

    Soru Gönder İptal Et