Gaziantep’te Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Boşanma davaları anlaşma boşanma ve çekişmeli boşanma olarak ayrılır. Gaziantep’te boşanma davası mahkemeye verilecek bir dava dilekçesi, nüfus cüzdan fotokopisi ve dosya masraflarının yatırılması ile açılır. Özellikle çekişmeli boşanma davalarının mutlaka boşanma avukatı ile takibi neredeyse zorunludur. Gaziantep’te Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır? Gaziantep’te anlaşmalı boşanma davası anlaşmalı boşanma dava dilekçesi ve her iki tarafın imzasının yer aldığı anlaşmalı boşanma protokolünün Gaziantep nöbetçi aile mahkemesine verilmesi ile açılır. Bu esnada dosya açılış masrafları da dosyasına yatırılır. Mahkeme kalemi ile görüşülerek duruşma günü alınır ve ardından her iki taraf bizzat duruşmaya katılır. Dosya duruşma ardından hemen kapanmamakta Aile mahkemesi 30 gün …
Çekişmeli Boşanma Anlaşmalı Boşanmaya Döner mi?
Çekişmeli boşanma davaları, tanıklara, tarafların delillerine, davanın seyrine göre değişkenlik göstermekle beraber 1-2 yılı bulabilmektedir. Bazen deprem ve pandemi gibi olağanüstü durumlar da sürecin uzamasına sebebiyet verebilir. Çekişmeli boşanma davalarının uzun sürmesi, taraflar arasında yaşanan gerginliğin soğumasına sebep verir, bu da artık birbirinden beklentisi kalmayan, çekişmeli boşanma sürecinde manevi olarak yıpranan tarafların, davalarını anlaşmalı boşanma olarak değiştirmeleri sonucunu doğurabilir. Çekişmeli boşanma davaları anlaşmalı boşanmaya dönebilir, ancak bunun için şartlar bulunmaktadır. Çekişmeli Boşanma Anlaşmalı Boşanmaya Nasıl Çevrilir? Çekişmeli boşanma davası ister bir ay, isterse bir yıl sürsün anlaşmalı boşanmaya çevrilebilir. Ancak bunun için anlaşmalı boşanma şartlarının gerçekleşmiş olması gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma …
Eşlerden Birinin Boşanmak İstememesi Halinde Boşanma Olur mu?
Boşanma davaları anlaşmalı boşanma veya çekişmeli boşanma davası olarak açılabilir. Anlaşmalı boşanabilmek için, eşlerin boşanma konusunda ve boşanmanın ferileri olan; velayet, nafaka, tazminat vs. anlaşmaları gerekmektedir. Çekişmeli boşanmada ise taraflar bu konularda anlaşamadıkları için çekişmeli boşanma davası açmaktadır. Eşim Boşanma Davası Açtı Ben Boşanmak İstemiyorum Eşlerden birinin boşanmak istememesi halinde mahkeme davayı reddetmez, yargılama sonucuna göre karar verir. Burada boşanmak isteyen ve haklı sebebi olan kadın ya da erkek eş, haklılığını ispatlamalıdır. Örneğin, diğer eşin kendisini aldattığını, şiddet uyguladığını, kendisine karşı aile birlikteliğine aykırı davranışlar sergilediğini iddia ederek, bu durumları tanık dahil her türlü delille ispat etmelidir. Mahkeme hakimi, …
Anlaşmalı Boşanma Davası Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Boşanma davaları çekişmeli boşanma davası ve anlaşmalı boşanma davası olarak açılabilir. Çekişmeli boşanma davaları tarafların boşanma veya boşanmanın ferisi niteliğinde bulunan konularda anlaşamaması üzerine açılan, uzun süren davalardandır. Ancak anlaşmalı boşanma davası çok kısa sürede sonuçlanır, böylelikle taraflar da bu zor dönemi daha çabuk atlatmış olurlar. Anlaşmalı boşanma davaları hakkında doğru bilinenler ve yanlış bilinenler vardır. Bu yazımızda anlaşmalı boşanma davası ile ilgili merak edilen konulara yer verilmiştir. Anlaşmalı boşanma davalarında da mutlaka uzman boşanma avukatından hukuki yardım ve destek alınmalıdır. Anlaşmalı Boşanma Şartları Anlaşmalı boşanma Medeni Kanun’da 166/3 maddesinde yer almaktadır. Anlaşmalı boşanabilmek için tarafların anlaşabilmesi yetmemekte, kanunen bazı …