Boşanma Davalarında Af Ve Affetmiş Sayılma
Türk Medeni Kanun 166/1 maddesine göre, boşanma davası açılabilmesi için, ‘evlilik birliğinin ortak hayatı sürdürmeleri eşlerden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olması’ gerekir. Boşanma davasının kabul edilebilmesi için, davacının kusursuz olması ya da davalıya nazaran daha az kusurlu olması gerekir. Anlaşmalı boşanmada ise kusurun bir önemi olmayıp eşlerin anlaşması yeterlidir. Anlaşmalı boşanma daha önceki yazımızda ele alınmıştır. …
Nafaka Davası Nedir? Nafaka Davası Çeşitleri Nelerdir?
Yardım nafakası, boşanma davası devam ederken, eşin diğer eşe yapmış olduğu yardımdır. Bu nafakanın özelliği sadece boşanma davası devam ederken bağlanmış olmasıdır. Yani dava karara bağlandığı takdirde bu nafaka sona ermektedir. …
Boşanma Davası Nedir? Nasıl Açılır?
Boşanma davası; Medeni Kanun’a göre; eşlerden birinin yerleşim yeri ya da boşanma davasının açılmasından önce son altı aydır beraber oturdukları yer Aile Mahkemesi’ne verilecek bir dilekçe ile açılır. Aile Mahkemesinin bulunmadığı yerlerde Asliye Hukuk Mahkemesi, Aile Mahkemesi sıfatıyla boşanma davasına bakacaktır. …
Yurtdışındaki Boşanmanın Türkiye’de Tanınması (Tanıma Tenfiz)
Yabancı mahkeme tarafından verilen Boşanma kararı ya da aile hukukuna ilişkin diğer kararların Türkiye’de bir hükmü bulunmamaktadır. Yani yurt dışında boşanmış olsanız bile Türkiye’de hala evli olarak görünürsünüz. …